به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی که از سال ۱۳۸۰ تاکنون عهده دار ریاست سازمان تبلیغات اسلامی است، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو شورای فرهنگ عمومی و عضو هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز هست. خاموشی ۵۶ ساله پس از پایان مسئولیت در سازمان تبلیغات اسلامی به سازمان اوقاف و امور خیریه خواهد رفت تا جایگزین حجتالاسلام علی محمدیسیرت، روحانی ۵۸ سالهای شود که از سال ۸۸ در این سازمان مسئولیت داشته و در سوابقش، مسئول نمایندگی ولی فقیه در ستاد مشترک سپاه، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان حفاظت اطلاعات سپاه، مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه و مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج سپاه به چشم میخورد.
حالا در ابتدای سی و هشتمین سال فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی (تأسیس: یکم تیرماه ۱۳۶۰) سه گزینه برای ریاست بزرگترین دستگاه تبلیغی کشور که موسسات و بنیادهای زیادی زیرمجموعه آن قرار دارند، محتملتر است.
یکی از گزینههای جانشینی حجتالاسلام خاموشی در ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام رضا غلامی است که هماکنون در مقطع دکتری، رشته علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی تحصیل میکند. این روحانی ۴۲ ساله که در سال ۱۳۷۴ و به مناسبت مشارکت در اجرای یک پروژه مهم تحقیقاتی با عنوان فلسفه و قلمرو دین، با مرحوم استاد علامه محمدتقی جعفری آشنا شد و تا پیش از رحلت آن استاد فرزانه در مباحث فلسفه دین ایشان شرکت کرد، پس از پایان سطح سه حوزه موفق به شرکت در درس خارج فقه آیتالله خامنهای شد و حدود پنج سال در این درس شرکت کرد. وی همچنین موفق شد به صورت غیرحضوری، از دروس تفسیر، شرح اسفار اربعه و شرح فصوصالحکم آیتالله جوادی آملی استفاده کند.
گزینه دیگر ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام سیدناصرالدین نوریزاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران است که حکم مدیرکلیاش را در بیستم دیماه ۹۵ از خاموشی گرفته. نوریزاده، پیشتر معاون امور مجلس و استانها و مدیرکل فرهنگی رسانه و فناوریهای نوین معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی را در کارنامه داشته است.
اما سومین گزینه جانشینی حجتالاسلام خاموشی، روحانی ۴۳ سالهای است که نمایندگی مردم زنجان در مجلس خبرگان را بر عهده دارد. او کسی نیست جز محمد حاجی ابوالقاسم دولابی معروف به ابوالقاسمی. وی که دارای مدرک سطح ۴ فقه و اصول است و دکترای علوم قرآن و حدیث دارد در محضر عالمانی چون آیات عظام تبریزی، وحید خراسانی، فاضل لنکرانی، شبیری زنجانی، شبزندهدار و ... زانو زده است.
او که در شمار حفاظ و پژوهشگران علوم قرآنی است، آثار متعددی در حوزه تفسیر قرآن، بررسی اجتهادی و تجربی روش مناسب برای حفظ قرآن و دارد و بیش از ۲۰۰۰ برنامه کارشناسی قرآن و حدیث از شبکههای مختلف صداوسیما در طول ۱۵ سال گذشته در کارنامه او دیده میشود.
عضو هیأت مؤسس و عضو هیأت امناء مدرسه علمیه مشکات، مدیر مدرسه علمیه مشکات قم، مدیر مرکز تخصصی فقه نظام، عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی (وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی)، عضو شورای علمی بنیاد ملی نخبگان استان قم، عضو داوران بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و .... بخشی از مسؤولیتهای حجتالاسلام حاج ابوالقاسم است.
دریافت نشان فرهنگ و هنر از ریاست جمهور (سال ۱۳۹۰) و دریافت حکم خادمالقرآنی از ریاست جمهور (سال ۸۰) از افتخارات این روحانی است که رتبههای فراوانی در مسابقات داخلی و بینالمللی حفظ و تفسیر قرآن نیز دارد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با حکم حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب منصوب میشود.